Hjälp dina anhöriga

Lär dig känna igen tecknen för spelproblem och se till att de får hjälp

 

Är du orolig att någon spelar för mycket?

Det finns många tecken på att någon har tappat kontrollen och spelar för mer än de har råd med. Vi har sammanställt en lista med självbedömningsfrågorsom kan hjälpa till att avgöra om någon du känner har ett problem. Mer generellt finns det fyra områden du bör hålla ett öga på:

Hur mycket tid spenderas?

Du har märkt att mer och mer tid används för att spela. De kanske planerar sina dagar runt spelandet. De kan verka frånvarnade och distraherade och prioriterar spelandet framför andra saker som tidigare var viktigare i deras liv.

Finns det pengaproblem?

Du kan ha märkt att pengar saknas från konton. Eller kanske lånar de pengar oftare utan att kunna betala tillbaka. De kan ha nämnt att de har pengaproblem eller har svårt att betala räkningar även med en fast inkomst.

Förkommer det humörsvängningar?

Du kan ha märkt förändringar i deras humör på sistone. De är mer lättirriterade eller oroliga än vanligt. Du kanske märker tecken på depression eller ångest som inte fanns där förut.

Har beteende förändrats?

Det är inte ovanligt att en person isolerar sig från vänner och familj när de har problem. Du kan märka att de inte längre vill ta del av sociala aktiviteter eller att de undviker social interaktion.

Om du upptäcker tecken på problemspelande hos en vän eller familjemedlem är det viktigt att uppmuntra dem att söka hjälp. Var försiktig, de är förmodligen i ett skört tillstånd. Att uttrycka ilska eller frustration kan förvärra situationen och få dem att distansiera sig ytterligare.

Det finns många organisationer och yrkesmän som kan hjälpa till att stötta din vän genom sin återhämtning. Vi har sammanställt en lista med några vi rekommenderar här.

Kom ihåg, återhämtning tar tid. Håll ut och stötta dem på vägen. Du gör redan det rätta genom att lära dig om problemspelande. Nu är den tid då de behöver dig som mest.

Få hjälp

Vi har ett team med genuint omtänksam och vältränad personal som är tillgängliga 24/7 via vår livechatt på www.casumo.com eller via email på [email protected]. Allt du behöver göra är att ta kontakt och berätta att du har det kämpigt, så tar vi det därifrån.