Hjælp de nærmeste

Kend tegnene på spilafhængighed og tag skridtet til at få hjælp

 

Er du bekymret for at en du kender spiller for meget?

Der er mange tegn, der kan indikere, at nogen har mistet kontrollen over sit spilforbrug. Vi har lavet en liste med spørgsmål, som kan være nyttige i at fastslå, om nogen du kender har et problem med spil. Generelt set er der fire områder, du bør være opmærksom på:

Hvor meget tid bliver der brugt?

Du har opdaget, at mere og mere tid bliver brugt på at spille. Måske planlægger de dagen omkring det at spille. De virker fjerne og vanskelige at komme i kontakt med og prioriterer tilsyneladende spil over andre ting, som tidligere var vigtige for dem i livet.

Er der problemer ift. penge?

Du har måske opdaget, at penge forsvinder fra konti. Eller måske låner de penge mere ofte end normalt uden at kunne betale dem tilbage. De har måske nævnt, at de har økonomiske vanskeligheder eller har det svært med at betale regningerne på trods af en fast indkomst.

Er der humørsvingninger?

Du har måske bemærket en ændring i deres humør for nyligt. De virker mere irritable eller mere bekymrede end normalt. Du opfanger måske tegn på depression eller angst, som ikke var tilstede før.

Har adfærden ændret sig?

Det er ikke udsædvanligt at en person isolerer sig fra sine venner og familie, når der er et problem. Du har måske lagt mærke til at de ikke deltager i sociale aktiviteter eller undgår social kontakt.

Hvis du har bemærket tegn på spilafhængighed hos en ven eller et familiemedlem, er det vigtigt at søge hjælp. Træd varsomt – de er nok på et følsomt stadie. At udtrykke vrede eller frustration kan gøre situationen værre eller få dem til at distancere sig yderligere.

Der er organisationer og profesionelle der kan hjælpe din ven eller familiemedlem gennem et behandlingsforløb. Vi har samlet en liste med dem, vi anbefaler her.

Husk – det tager tid at blive rask. Bliv sammen med dem og støt dem på rejsen. Du er allerede på rette vej ved at lære mere om hvad det vil sige, at have en afhængighed af spil. Det er nu, de har brug for dig allermest.

Få hjælp

Vi har et team af omsorgsfulde og veluddannede ansatte, som er til rådighed 24/7 via vores live chat på www.casumo.com eller via email på [email protected]. Alt du behøver er at kontakte os og fortælle at du er bekymret – og så finder vi en løsning sammen.