Auta lähimmäisiäsi

Tunnista yleiset peliongelman merkit ja ota ensimmäinen askel avun hakemiseksi

 

Oletko huolissasi läheisesi pelaamiskäyttäytymisestä?

On monia tunnusmerkkejä siitä, että joku on menettänyt ohjakset ja pelaa yli omien rajojensa. Olemme koonneet listan kysymyksiä jotka auttavat sinua tunnistamaan mikäli jollakulla lähipiiristäsi voi olla ongelma. Pidä näitä neljää osa-aluetta silmällä:

Kuinka paljon aikaa hän käyttää pelaamiseen?

Olet huomannut, että hän käyttää yhä enemmän aikaa pelaamiseen. On mahdollisesti joitain päiviä jotka ovat suunniteltu kokonaan pelaamisen ympärille. Hän saattaa tuntua poissaolevalta, jatkuvasti kiireiseltä ja asettaa pelaamisen muiden joskus tärkeämpinä olleiden asioiden edelle.

Onko hänellä rahahuolia?

Olet huomannut, että rahaa katoaa pankkitililtä. Tai ehkä he lainaavat rahaa kuitenkaan voimatta usein maksaa sitä takaisin. Hän on saattanut mainita rahahuolet tai ongelmat esimerkiksi laskujen maksamisen kanssa, vaikka hänellä olisi vakaa toimeentulo.

Onko hänellä mielialan vaihteluita?

Olet huomannut mielialan vaihteluita viime aikoina. Hän vaikuttaa ärsyyntyneemmältä ja huolestuneemmalta kuin ennen. Olet huomannut merkkejä masennuksesta tai ahdistuksesta, vaikkei niitä olisi aikaisemmin ollut.

Onko hänen käytöksensä muuttunut?

Ei ole epätavallista, että peliongelmainen eristyy hänen ystävistään ja sukulaisistaan. Olet ehkä huomannut ettei hän enää osallistu yhteisiin tekemisiin ja hän välttelee sosiaalista kanssakäymistä.

Mikäli olet huomannut merkkejä ongelmapelaamisesta ystävässäsi tai perheenjäsenessäsi, on tärkeää, että kannustat heitä hakemaan apua ongelmaansa. Etene kuitenkin hienovaraisesti, sillä he ovat todennäköisesti haavoittuvaisessa tilassa. Vihalla ja turhautumisella voit pahentaa tilannetta ja aiheuttaa heidän etääntyvän enemmän.

On olemassa monia järjestöjä ja ammattilaisia, jotka tarjoavat läheisesi tarvitsemaa tukea paranemiseen. Olemme koonneet muutaman joita suosittelemme käytettäväksi.

Pidä mielessä, että parantuminen vie aikaa. Pysy heidän tukenaan matkan varrella. Teet jo oikein oppimalla lisää ongelmapelaamisesta. Nyt on aika, jolloin he tarvitsevat sinua eniten.

Hae apua

Koulutettu ja välittävä asiakaspalvelumme on käytettävissäsi vuorokauden ympäri sivustoltamme löytyvän live chatin välityksellä tai sähköpostitse osoitteessa [email protected]. Mikäli koet, että pelaamisesta on aiheutumassa ongelma, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.